Descriere
DESCRIERE TAVI ALVEOLARE PENTRU REPICAT
Tavi alveolare pentru repicat, realizate din material plastic ce sunt utilizate pentru rasaduri si plante tinere de legume si flori.
Aceste tavite alveolare sunt utilizate pentru semanare directa a semintelor de legume cat si pentru repicarea rasadurilor de legume si flori.
Tavitele pentru repicat sunt realizate din material plastic moale, cauciucate, necasante pentru utilizare indelungata .
Gama larga de alveole pentru repicarea rasadurilor acopera necesitatile tuturor culturilor aflate in aceasta faza.
Pentru fiecare cultura si sezon de repicare se preteaza anumite tavi alveolare, in functie de varsta rasadului, tipul de cultura, sezonul de plantare etc.
Rasadurile de legume repicate in tavitele alveolare se pot planta direct in pamant cu ajutorul plantatorului manual pentru rasaduri de 76mm.
Caracteristici tehnice ale tavitelor alveolare:
Produs |
Inaltime |
Latime |
Lungime |
Diametru Celula |
Volum Celula |
Grosime |
Forma Celula |
Observatii |
EPE 15 |
8 cm |
18 cm |
37,5 cm |
7,5 x 6 cm |
360 ml |
– |
patrata |
celule separabile |
EPE 18 |
8 cm |
30 cm |
55 cm |
8,5 x 8,5 cm | 570 ml | – | patrata | – |
EPE 20 |
8,4 cm |
27,6 cm |
34,7 cm |
5,4 x 5,4 cm |
245 ml |
– |
patrata |
celule separabile |
EPE 24 |
8 cm |
34 cm |
50 cm |
7 cm |
255 ml |
– | rotunda | – |
EPE 28 |
7 cm |
31 cm |
53 cm |
6,5 cm |
135 ml |
– |
rotunda |
– |
EPE 32 |
7 cm |
33 cm |
52 cm |
6,2 cm |
102 ml |
– |
rotunda |
– |
EPE 35 |
6,8 cm |
31 cm |
52,5 cm |
6,5 cm |
130 ml |
– |
rotunda |
– |
EPE 45 |
5,5 cm |
30,5 cm |
50,6 cm |
6 cm |
70 ml |
– |
rotunda |
celule separabile |
EPE 48 |
6,1 cm |
37,5 cm |
54 cm |
5,8 x 5,4 cm |
100 ml |
– |
patrata |
celule separabile |
EPE 50 |
5 cm |
26,5 cm |
52 cm |
5×5 cm |
75 ml |
– |
patrata |
– |
EPE 60 |
5 cm |
31 cm |
51 cm |
4,5 cm |
51,1 ml |
– |
rotunda |
– |
EPE 70 |
5 cm |
32 cm |
51 cm |
4×4 cm |
80 ml |
– |
patrata |
– |
EPE 70 |
7 cm |
32 cm |
51 cm |
4×4 cm |
112 ml |
– |
patrata |
celule adanci |
EPE 72 |
4,8 cm |
27 cm |
52,5 cm |
4×4 cm |
43 ml |
– |
patrata |
– |
EPE 77 |
5 cm |
32 cm |
50 cm |
4×4 cm |
60 ml |
– |
patrata |
– |
EPE 84 |
5 cm |
30 cm |
50 cm |
4×4 cm |
42ml |
– |
patrata |
– |
EPE 85 |
4,8 cm |
32 cm |
51 cm |
4 cm |
50 ml |
– |
rotunda |
– |
Recomandari:
Tava EPE 15 celule/tavita este recomandata pentru toate tipurile de rasaduri. Tava este alcatuita din 15 alveole ce se pot detasa in functie de necesitatile plantelor. In general tava de 15 de celule se utilizeaza atunci cand este nevoie de o perioada lunga de dezvoltare a rasadurilor (tomatele pentru primul ciclu de primavara-vara sau ciclu lung, ardeii pentru ciclu lung) sau pentru rasaduri care necesita volum mai mare pentru dezvoltarea radiculara: pepeni verzi, pepeni galbeni, dovlecei, castraveti.
Tava EPE 20 celule/tavita este recomandata pentru toate tipurile de rasaduri. Tava este alcatuita din 20 alveole ce se pot detasa in functie de necesitatile plantelor. In general tava de 20 de celule se utilizeaza atunci cand este nevoie de o perioada lunga de dezvoltare a rasadurilor (tomatele pentru primul ciclu de primavara-vara sau ciclu lung, ardeii pentru ciclu lung) sau pentru rasaduri care necesita volum mai mare pentru dezvoltarea radiculara: pepeni verzi, pepeni galbeni, dovlecei, castraveti.
Tava EPE 24 celule/tavita este recomandata pentru rasaduri de pepeni datorita volumului mare al celulei (optim pentru dezvoltarea radiculara a pepenilor), rasaduri de castraveti (rasadurile de castraveti pot fi tinute timp de 20 – 30 zile), rasaduri de tomate (acestea pot fi tinute 15 – 20 zile de la repicare), rasaduri de ardei (acestea pot fi tinute 20 – 30 zile de la repicare). In general, tava de 24 de celule se utilizeaza atunci cand este nevoie de o perioada lunga de dezvoltare a rasadurilor (tomatele pentru primul ciclu de primavara-vara sau ciclu lung, ardeii pentru ciclu lung) sau pentru rasaduri care necesita volum mai mare pentru dezvoltarea radiculara: pepeni verzi, pepeni galbeni, dovlecei, castraveti.
Tava EPE 28 celule/tavita este recomandata pentru rasaduri de pepeni datorita volumului mare al celulei (optim pentru dezvoltarea radiculara a pepenilor), rasaduri de castraveti (rasadurile de castraveti pot fi tinute timp de 20 – 30 zile), rasaduri de tomate (acestea pot fi tinute 15 – 20 zile de la repicare), rasaduri de ardei (acestea pot fi tinute 20 – 30 zile de la repicare). In general, tava de 28 de celule se utilizeaza atunci cand este nevoie de o perioada lunga de dezvoltare a rasadurilor (tomatele pentru primul ciclu de primavara-vara sau ciclu lung, ardeii pentru ciclu lung) sau pentru rasaduri care necesita volum mai mare pentru dezvoltarea radiculara: pepeni verzi, pepeni galbeni, dovlecei, castraveti.
Tava EPE 32 celule/tavita este recomandata ca si tava de 28 de celule pentru rasaduri de pepeni datorita volumului mare al celulei (optim pentru dezvoltarea radiculara a pepenilor) insa trebuie redusa varsta rasadului ca cateva zile pentru ca varfurile radacinilor sa nu inceapa sa se rasuceasca de jur imprejurul celulei, rasaduri de castraveti (rasadurile de castraveti pot fi tinute timp de 15-20 zile), rasaduri de tomate (acestea pot fi tinute 12 – 18 zile de la repicare), rasaduri de ardei (acestea pot fi tinute 20 – 25 zile de la repicare). Datorita dimensiunilor foarte apropiate de tava de 28 de celule recomandarile de utilizare sunt asemanatoare cu mentiunea ca trebuie micsorata varsta rasadurilor cu cateva zile.
Tava EPE 45 celule/tavita este o tava cu utilizari multiple datorita dimensiunilor sale. Este recomandata pentru rasaduri de tomate cu semanare directa in tavite sau repicate dupa 18-20 zile de la semanare (tomate semanate vara), iar rasadurile pot fi tinute pana la plantare (30 – 35 zile daca au fost semanate direct sau 10 – 15 zile daca au fost repicate in tavite).
De asemenea tava de 45 de celule se preteaza foarte bine pentru producerea rasadurilor de castraveti (si pentru ciclul de primavara si pentru ciclul de vara). Alte culturi la care poate fi utilizata tava de 45 de celule sunt: ardeii, tomatele, vinetele si alte culturi realizate in camp deoarece perioada de producere a rasadurilor este mai scurta decat in cazul culturilor extratimpurii din sere si solarii. Pentru aceste culturi este optima utilizarea tavitelor de 45 de celule insa poate fi utilizata cu succes si urmatoarea tava din gama EPE – EPE 70.
Tava EPE 50 celule/tavita este o tava cu utilizari multiple datorita dimensiunilor sale. Este recomandata pentru rasaduri de tomate cu semanare directa in tavite sau repicate dupa 18-20 zile de la semanare (tomate semanate vara), iar rasadurile pot fi tinute pana la plantare (30 – 35 zile daca au fost semanate direct sau 10 – 15 zile daca au fost repicate in tavite). De asemenea tava de 50 de celule se preteaza foarte bine pentru producerea rasadurilor de castraveti (si pentru ciclul de primavara si pentru ciclul de vara). Alte culturi la care poate fi utilizata tava de 50 de celule sunt: ardeii, tomatele, vinetele si alte culturi realizate in camp deoarece perioada de producere a rasadurilor este mai scurta decat in cazul culturilor extratimpurii din sere si solarii. Pentru aceste culturi este optima utilizarea tavitelor de 50 de celule insa poate fi utilizata cu succes si urmatoarea tava din gama EPE – EPE 60.
Tava EPE 60 celule/tavita este o tava cu utilizari multiple datorita dimensiunilor sale. Este recomandata pentru rasaduri de tomate cu semanare directa in tavite sau repicate dupa 18-20 zile de la semanare (tomate semanate vara), iar rasadurile pot fi tinute pana la plantare (30 – 35 zile daca au fost semanate direct sau 10 – 15 zile daca au fost repicate in tavite). De asemenea tava de 60 de celule se preteaza foarte bine pentru producerea rasadurilor de castraveti (si pentru ciclul de primavara si pentru ciclul de vara). Alte culturi la care poate fi utilizata tava de 60 de celule sunt: ardeii, tomatele, vinetele si alte culturi realizate in camp deoarece perioada de producere a rasadurilor este mai scurta decat in cazul culturilor extratimpurii din sere si solarii. Pentru aceste culturi este optima utilizarea tavitelor de 60 de celule insa poate fi utilizata cu succes si urmatoarea tava din gama EPE – EPE 70.
Tava EPE 70 celule/tavita este cea mai utilizata tava pentru producera rasadurilor de varza, conopida si salata. De asemenea este si cea mai utilizata tava pentru producerea rasadurilor la culturile in camp: tomate, ardei, vinete etc.
Rasadurile pot fi produse prin semanare directa a semintelor in celulele tavitelor sau prin repicare, insa cea mai utilizata metoda este semanarea directa.
Aceasta tava economiseste foarte mult spatiu cu producerea rasadurilor datorita dimensiunilor sale, ajungand la o densitate de 415 plantute / m², lucru de dorit in cazul infiintarii culturilor de camp pe suprafete intinse.
Tava EPE 72 celule/tavita este cea mai utilizata tava pentru producera rasadurilor de varza, conopida si salata. De asemenea este si cea mai utilizata tava pentru producerea rasadurilor la culturile in camp: tomate, ardei, vinete etc.
Rasadurile pot fi produse prin semanare directa a semintelor in celulele tavitelor sau prin repicare, insa cea mai utilizata metoda este semanarea directa.
Tava EPE 77 celule/tavita este cea mai utilizata tava pentru producera rasadurilor de varza, conopida si salata. De asemenea este si cea mai utilizata tava pentru producerea rasadurilor la culturile in camp: tomate, ardei, vinete etc.
Rasadurile pot fi produse prin semanare directa a semintelor in celulele tavitelor sau prin repicare, insa cea mai utilizata metoda este semanarea directa.
Tava EPE 84 celule/tavita este cea mai utilizata tava pentru producera rasadurilor de varza, conopida si salata. De asemenea este si cea mai utilizata tava pentru producerea rasadurilor la culturile in camp: tomate, ardei, vinete etc.
Rasadurile pot fi produse prin semanare directa a semintelor in celulele tavitelor sau prin repicare, insa cea mai utilizata metoda este semanarea directa.
Tava EPE 85 celule/tavita este cea mai utilizata tava pentru producera rasadurilor de varza, conopida si salata. De asemenea este si cea mai utilizata tava pentru producerea rasadurilor la culturile in camp: tomate, ardei, vinete etc.
Rasadurile pot fi produse prin semanare directa a semintelor in celulele tavitelor sau prin repicare, insa cea mai utilizata metoda este semanarea directa.