Descriere
LIMOCIDE 5L este un produs insecticid-acaricid-fungicid ,de contact, bazat pe un amestec de ulei de portocale natural, presat la rece, din categoria uleiurilor esențiale, naturale și este volatil, acționează asupra multor specii de dăunători și boli, printre care Făinarea, mana, acarieni sau tripși la vița-de-vie și făinarea, mucegaiul pufos, musculița albă sau tripși la mai multe specii de legume, pomi și plante ornamentale.
Beneficiile produsului
- Substanța activă este reactivată de ploaie sau chiar de rouă.
- Are timp de pauză mic până la recoltare și nu lasă reziduuri.
- Acționează asupra tuturor insectelor cu exoscheletul moale (lepidoptere, muște, tripși păduchi, acarieni).
- Ca fungicid, pătrunde în hifele miceliene, în sporangiofori și sporii ciupercilor, cărora le distruge învelișul.
- Este un partener ideal pentru ca organismele dăunătoare să nu dezvolte rezistență față de pesticide.
Principalii agenți dăunători combătuți:
-Fainarea morcovilor
-Fainarea marului si parului
-Fainarea piersicului
-Fainarea cruciferelor
-Mana vita de vie
-Cicada vitei de vie
-Musculita alba de sera
-Tripsul californian si tripsul comun
Mențiuni speciale și recomandări
Tratamentul cu LIMOCIDE® este recomandat la începutul perioadei de vegetație, pentru a asigura un nivel scăzut de infectare. Aplicat la inceputul perioadei, LIMOCIDE® acționează: – Curativ, pe miceliu (doar pe făinare): încetinește creșterea fungilor și ajută la eradicarea infecției ulterioare. – Eradicant, desicant / usucă sporii (atât pentru mană, cât și pentru făinare): oprește infectarea secundară, prevenind dezvoltareabolii. Aplicat la începutul sezonului, când condițiile sunt permisive cu lucrul asupra bolilor cu multe cicluri, oprește evoluția bolii, mai ales în cazul făinării, chiar și atunci când boala nu este vizibilă. Efectul eradicant se vede la aplicare în intervale de 7-10 zile. Doza recomandată este 0,2-0,8%. LIMOCIDE® poate fi utilizat singur, sau în combinație cu insecticide, fungicide, acaricide convenționale, pentru prevenirea apariției rezistenței, sau în alternanță cu acestea.
Măr – Făinarea mărului și părului-2.8 l/ha
Căpșun (Făinarea căpșunului)-3 l/ha
Piersic (Făinarea piersicului)-6 l/ha
Castraveți (Făinarea cucurbitaceelor)/Musculița albă de seră-4 l/ha – 8 l/ha
Viță de vie-1.6 l/ha – 2 l/ha
-Făinarea viței de vie
-Mană viță de vie
-Cicada viței de vie
-Acarianul galicol al viței de vie
-Tripsul californian și Tripsul comun
Zmeur-2.4 l/ha
-Făinarea la zmeur
-Făinarea americană a agrișului
-Cicada meliferă
Ridichi – Mana cruciferelor – 3.2 l/ha
Tomate – 2 l/ha – 4 l/ha
-Musculița albă de seră
-Tripsul californian și Tripsul comun
Morcovi- Făinarea morcovilor – 2 l/ha – 4 l/ha
Pepene verde, Pepene galben, Varză-2 l/ha, 8 l/ha
-Făinarea cruciferelor
-Musculița albă de seră
– musculița albă;
– tripși
Ardei – Musculița albă de seră – 2 l/ha
Salată – 3 l/ha, 2 l/ha
– Făinarea cucurbitaceelor
-Musculița albă de seră
-pentru făinare
-pentru musculița albă