Descriere
- Biostimulatorul Terra-Sorb
- — Cultura: Agricultura(toate culturile)
- — Combate: Rezistenta crescuta la boli, seceta, stres
-
- — Substanta activa: Aminoacizi – 6%; Azot 3%; Fosfor hidrosolubil 1%
-
- — Doza: 10L/hectar; 500ml/500mp
- BENEFICII
- dezvoltarea rapidă și viguroasă a rădăcinilor;
- pornirea timpurie în vegetație;
- absorbție și transport optimizat prin rădăcini al elementelor nutritive disponibilizate în sol;
- refacerea și emiterea de noi rădăcini după atacul unor boli și dăunători;
- dezvoltarea unor plante viguroase și uniforme;
- productivitate optimă a culturilor chiar și în condiții de stres abiotic (condiții nefavorabile de climă și sol).
MOD DE ACȚIUNE
Biostimulatorul Terra-Sorb de înrădăcinare pe bază de L-aminoacizi, obţinuţi prin hidroliză enzimatică a proteinelor. Terra-Sorb Radicular are o concentrație ridicată de L-aminoacizi și azot (N) organic. Formele de L-aminoacizi regăsite in componența produsului sunt ușor recunoscute și asimilate de plante pentru utilizarea lor imediată. L-aminoacizii au roluri multiple in plantă: intensificarea procesului de fotosinteză, absorbția și ransportul apei și elementelor nutritive, activarea și reglarea nivelului de hormoni de creștere, polenizarea și formarea fructelor, îmbunătățirea calității și grăbirea maturării fructelor.
Azotul component are rol structural, metabolic, și participă în procesele de fotosinteză, respirație, creștere, reproducere, fructificare, precum și în biosinteza toxinelor.
COMPOZIȚIA CHIMICĂ
L-aminoacizi 6,0 % (w/w) N (Azot) total 3,0 % (w/w) Fosfor hidrosolubil (P2O5) 1,0 % (w/w) RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI HORTICOLE
Biostimulatorul Terra-Sorb Radicular se aplică la sol, prin fertirigare. În tabelul de mai jos se regăsesc recomandările de aplicare pentru culturile horticole cele mai răspândite, cultivate in spații protejate (sere, solarii) sau în câmp.
CULTURA HORTICOLĂ MOMENTUL APLICĂRII DOZA RECOMANDATĂ LA O SINGURĂ APLICARE Tomate -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Ardei -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Castraveți -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Vinete -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Varză -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Rădăcinoase (morcov, țelină,
pătrunjel pentru rădăcină, păstârnac)-
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Salată -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Spanac -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Pepeni -
- Răsărire
- Transplantare răsaduri
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Căpșun -
- 7 zile înainte de plantare
- 14 zile înainte de plantare
1,0 L/1000 m2 sau 10,0 L/ha Viță-de-vie* -
- 7 zile înainte de plâns
- 14 zile înainte de plâns
10,0 L Pomi fructiferi (semințoase) -
- 7 zile înainte de apariția mugurilor vegetativi**
- 14 zile înainte de apariția mugurilor vegetativi
10,0 L Pomi fructiferi (sâmburoase) -
- 7 zile înainte de apariția mugurilor floriferi**
- 14 zile înainte de apariția mugurilor floriferi
10,0 L